Komunia 2018

 OBIAD:

     a. Rosół z makaronem.

b. Mięsa na półmiskach: rolada wołowa, kotlet schabowy panierowany, kotlet devolay, pałeczki z kurczaka panierowane, karkówka pieczona.

c. Ziemniaki, kluski śląskie.

d. Sos pieczeniowy.

e. Mizeria, buraczki czerwone, surówka z kapusty pekińskiej.

f. Kompot owocowy. 

Lody ze świeżymi owocami z galaretką, bitą śmietaną + KAWA + HERBATA 

ZIMNA PŁYTA:

       Półmisek: Mięsa pieczone (schab, pieczeń, galantyna) i kiełbasa swojska, kąski z kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych, dipy: żurawinowo-chrzanowy i czosnkowy,

     Półmisek: sery różne, jajka faszerowane pastą z tuńczyka i pastą z szynką, szynka w galarecie z musem chrzanowym.

Galaretka drobiowa.

Ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane.

Śledź po polsku, ryba po grecku, kulki rybne na kwaśno.

Sałatka meksykańska, sałatka jarzynowa.

Pieczywo różnego rodzaju. 

 I GORĄCY POSIŁEK

Rolada drobiowa (z jajkiem, pietruszką, papryka) z sosem koperkowym, nowe ziemniaki z wody, nowa kapusta zasmażana.

II GORĄCY POSIŁEK:

Barszcz czerwony z krokietem. 

CIASTO WESELNE I CIASTKA DROBNE RÓŻNEGO RODZAJU.

 OWOCE RÓŻNEGO RODZAJU.

GORĄCE NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ.

ZIMNE NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ.