OFERTA NA URODZINY 

 Dom weselny LEJLA mieszczący 200 Gości to połączenie polskiej tradycji z nowoczesnością. Z jednej strony wyśmienita tradycyjna polska kuchnia, uśmiechnięta, doświadczona i w pełni fachowa obsługa z drugiej dużo nowoczesnej techniki.

Cena 199 zł od osoby dorosłej. Dzieci do lat dwóch bezpłatnie, od trzech lat do dziewięciu - 50 %.

Cena obejmuje:   

  • Obiad: zupa i drugie danie do wyboru.
  • Dwa gorące posiłki do wyboru.
  • Deser do wyboru.
  • Zimna płyta uzupełniana w trakcie imprezy.
  • Ciasto i ciastka różnego rodzaju uzupełniane w trakcie przyjęcia.
  • Napoje bez ograniczeń: zimne i gorące (Pepsi, Pepsi Light, 7Up, Mirinda, soki, woda mineralna gazowana, woda mineralna niegazowana z cytryną i pomarańczą, kawa, herbata).
  • Dekoracja stołów (obrusy, bieżniki, serwetki, świece).
  • Opłata ZAiKS.
  • Zawsze uśmiechnięta i miła obsługa.
  • Chłodzenie i podawanie alkoholu.
  • Uroczyste podanie tortu.
  • Wydajna klimatyzacja.
  • Wentylacja mechaniczna zapewniająca bardzo komfortowy mikroklimat pomieszczeń.
  • Dwa duże parkingi.
  • Duży ogród z oświetlonym chodnikiem i ławkami, duży taras, fontanna z iluminacją.
  • Wszystkie produkty żywnościowe pozostałe po zakończeniu imprezy zostaną przekazane Zleceniodawcy.
  • Cena podana w umowie może ulec zmianie tylko o stopień inflacji.

Dodatki wymagające dopłaty:

  • Paczki z ciastem weselnym: paczka 0,8 kg – 29 zł.
  • Tort, bardzo smaczny, różne warianty. Cena od 51 zł/kg.
  • Słodki stół święcący we wszystkich kolorach tęczy w trzech pakietach: 1. Łakocie dla milusińskich ułożymy w 10 pojemnikach szklanych – 300 zł. 2. Duża fontanna czekoladowa (wysokość 70 cm, pojemność: 5 kg czekolady), oraz dodatki w pojemnikach szklanych – 550 zł. 3. Duża słodycz: duża fontanna czekoladowa z dodatkami w pojemnikach szklanych oraz łakocie dla milusińskich – 750 zł. 4. Różne warianty słodkości (deserki, babeczki, itp.) – szczegóły na stronie.
  • Do każdego zestawu polecamy mini deserki - 30 mini deserków – 100 zł. Każde kolejne 10 sztuk - 30 zł.
  • Stół wiejski – 1400 zł.
  • Wódka – płaci się tylko za wypity alkohol. Ceny hurtowe.
  • Barek z kolorowym alkoholem – płaci się tylko za wypity alkohol. Ceny sklepowe.
  • Automatyczny barman Barmix - kompleksowa usługa z alkoholem bez limitu – 16 zł/osoba.
  • Barman  – kompleksowa usługa z alkoholem bez limitu – 23 zł/osoba.
  • Profesjonalny system efektów specjalnych, odtwarzania i nagrywania filmów, oświetlenia dekoracyjnego, nagłośnienia – 1400 zł za pierwszy dzień  + 200 zł nagrywanie + 150 zł transmisja obrazu na żywo w Internecie . W cenie jest operator oraz jego wyżywienie.
  • Noclegi. Obok domu weselnego znajduje się ośmiopokojowe mieszkanie Słowianka z dwoma łazienkami. Mieszkanie składa się: z dwóch większych pokoi dwuosobowych + wspólna łazienka - 90 zł/doba, z trzech pokoi dwuosobowych + wspólna łazienka – 80 zł/doba, z jednego pokoju czteroosobowego + wspólna łazienka: 150 zł/ doba, z dwóch pokoi sześcioosobowych + wspólna łazienka - 220 zł/ doba. W pobliżu znajduję się nowoczesny motel Lunar: www.motellunar.pl.
  • Fotobudka, tel.: 531-400-101.
  • Kwiaty.

Możesz zagwarantować powyższe ceny podpisując umowę na dodatki.

Szczegółowe menu na naszej stronie: www.lejla.info.pl

Propozycja menu na urodziny 

OBIAD:

Zupa do wyboru: rosół z makaronem, krem z pieczarek z grzankami, pomidorowa z makaronem lub ryżem, ogórkowa z ryżem, cebulowa z grzankami, czosnkowa z grzankami.

Drugie danie do wyboru:

a.     Roladki drobiowe z brokułami z sosem paprykowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

b.       Wieprzowina szarpana z sosem beszamelowym, ziemniaki pieczone w plastrach, surówka z kapusty białej.

c.     Zawijaniec drobiowy z fasolką szparagową i boczkiem, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

d.     Roladki drobiowe z brokułami z sosem paprykowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

e.     Kurczak w sosie Piccata z kaparami, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

f.     Rolada drobiowa nadziewana serem Grana Padano i szynką, puree ziemniaczane, surówka Colesław.

g.     Dwojaki dworskie (dwa zrazy z mięsa mielonego połączone ze sobą, jeden nadziany pieczarkami i cebulką, drugi suszonymi śliwkami) w sosie, kluski śląskie lub ciemne, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza, surówka.

h.     Wołowina pieczona z dodatkiem suszonych pomidorów i cebulki, ziemniaki opiekane w ziołach, sałatka z kapusty czerwonej.

i.     Sakiewka z kurczaka z kaszą jaglaną i serem pleśniowym, z pomidorem na wierzchu, surówka z kapusty pekińskiej.

j.     Filet z kurczaka w sosie pieczarkowo - śmietanowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

k.     Filet z kurczaka w sosie z zielonego pieprzu, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

l.     Filet z kurczaka w sosie szpinakowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

m.   Filet z kurczaka z ananasem i żurawiną, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

n.     Udko z kurczaka faszerowane (pieczarkami, cebulką, pietruszką zieloną), ryż lub kuleczki ziemniaczane lub frytki lub ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza, surówka.

o.     Filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, ryż.

p.     Filet z kurczaka w sosie śmietanowo – brokułowym z makaronem.

q.     Pieczona pierś z kaczki, sos myśliwski, kluski ciemne, buraczki czerwone.

r.     Pulpety z sosem pieczarkowym z kulkami mozzarelli, ziemniaki z wody, surówka.

s.     Schab z sosem śliwkowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

t.     Karczek, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

u.     Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

v.     Filet z dorsza w sosie śmietanowo-porowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach, surówka.

w.   Stek z pieczarkami i cebulką, frytki lub kuleczki ziemniaczane lub ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach, surówka.

x.     Szaszłyk, ryż, surówka.

y.     Lasagne mięsno-warzywna.

z.     Rolada ze schabu nadziewane serem feta i boczkiem wędzonym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka. 

 Kompot owocowy.

 Dla dzieci można zamówić specjalne zestawy do wyboru:

a.     Nuggetsy z kurczaka, frytki, zestaw surówek.

b.      Pulpeciki z sosem, ziemniaki, zestaw surówek. 

 I KOLACJA DO WYBORU:

a.     Roladki drobiowe z brokułami z sosem paprykowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

b.     Wieprzowina szarpana z sosem beszamelowym, ziemniaki pieczone w plastrach, surówka z kapusty białej.

c.     Zawijaniec drobiowy z fasolką szparagową i boczkiem, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

d.     Kurczak w sosie Piccata z kaparami, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

e.     Rolada drobiowa nadziewana serem Grana Padano i szynką, puree ziemniaczane, surówka Colesław.

f.     Dwojaki dworskie (dwa zrazy z mięsa mielonego połączone ze sobą, jeden nadziany pieczarkami i cebulką, drugi suszonymi śliwkami) w sosie, kluski śląskie lub ciemne, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza, surówka.

g.     Roladki w sosie grzybowym (schab nadziewany boczkiem, ogórkiem i cebulką), ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

h.     Wołowina pieczona z dodatkiem suszonych pomidorów i cebulki, ziemniaki opiekane w ziołach, sałatka z kapusty czerwonej.

i.     Sakiewka z kurczaka z kaszą jaglaną i serem pleśniowym, z pomidorem na wierzchu, surówka z kapusty pekińskiej.

j.     Filet z kurczaka w sosie pieczarkowo - śmietanowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

k.     Filet z kurczaka w sosie z zielonego pieprzu, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

l.     Filet z kurczaka w sosie szpinakowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

m.   Filet z kurczaka z ananasem i żurawiną, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

n.     Udko z kurczaka faszerowane (pieczarkami, cebulką, pietruszką zieloną), ryż lub kuleczki ziemniaczane lub frytki lub ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza, surówka.

o.     Filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, ryż.

p.     Filet z kurczaka w sosie śmietanowo – brokułowym z makaronem.

q.     Pieczona pierś z kaczki, sos myśliwski, kluski ciemne, buraczki czerwone.

r.     Pulpety z sosem pieczarkowym z kulkami mozzarelli, ziemniaki z wody, surówka.

s.     Schab z sosem śliwkowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

t.     Karczek, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

u.     Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

v.     Filet z dorsza w sosie śmietanowo-porowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach, surówka.

w.   Stek z pieczarkami i cebulką, frytki lub kuleczki ziemniaczane lub ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach, surówka.

x.     Szaszłyk, ryż, surówka.

y.     Lasagne mięsno-warzywna.

z.     Rolada ze schabu nadziewane serem feta i boczkiem wędzonym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka. 

II KOLACJA DO WYBORU:

a.     Żurek z jajkiem i kiełbasą.

b.     Zupa forszmak z kurczakiem (z pieczarkami, papryką, kukurydzą oraz kiszonymi ogórkami).

c.     Gulasz po węgiersku (wieprzowina, papryka).

d.     Strogonow (wołowina, ogórek, pieczarki, papryka).

e.     Bogracz z kluseczkami (wieprzowina, marchew, pietruszka, seler).

f.     Leczo po węgiersku.

g.     Bigos staropolski.

h.     Gołąbki w sosie pieczarkowym lub pomidorowym.

i.     Flaczki z kurczaka.

j.     Grochówka wojskowa.

k.     Barszcz czerwony z krokietem.

l.     Barszcz czerwony z pasztecikami z ciasta francuskiego.

m.   Barszcz czerwony z pierogami panierowanymi.

n.     Prażone (inaczej pieczone, pieczonki lub po cabańsku). 

DESER DO WYBORU:

a.     Lody ze świeżymi owocami z galaretką i bitą śmietaną.

b.     Tiramisu w pucharku.

c.     Szarlotka na gorąco z lodami i bitą śmietaną.

d.     Sernik na gorąco z lodami i bitą śmietaną.

e.     Jabłko pieczone w cieście francuskim z sosem waniliowym i owocowym.

f.     Deser bezowy z kremem adwokatowym i migdałami.

g.     Panna Cotta.

h.     Deser truskawkowy (mus truskawkowy, krem śmietankowy z mascarpone). 

ZIMNA PŁYTA:

  •  Galantyna, wędliny, kiełbasa swojska, szynka w galarecie z jajkiem oraz musem chrzanowym, śliwki w boczku, kąski z kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych. 
  • Dip żurawinowo – chrzanowy i czosnkowy.
  • Sery różne, koreczki, jajka faszerowane śledziem i warzywami, jajka faszerowane pastą ze szczypiorkiem, roladki z naleśników ze szpinakiem i z szynką, roladki z tortili z szynką, papryką konserwową i serkiem śmietankowym.
  • Galaretka drobiowa i wieprzowa.
  • Do wyboru 2 opcje: tortilla, śledź po polsku (ze sporą ilością cebulki, leśnymi grzybami i suszonymi śliwkami, skąpane w aromatycznym pomidorowym sosie), śledź w śmietanie, śledź w oleju, śledź rolmops, ryba w zalewie octowej, ryba po grecku, pieczarki panierowane w zalewie, kulki rybne na kwaśno, kurczak w cieście w zalewie z pieczarkami i ogórkiem, nachosy z dwoma sosami.
  • Do wyboru 2 opcje: sałatka gyros (kurczak, kapusta pekińska, kukurydza, cebula czerwona, ogórki kiszone, majonez, ketchup, szczypiorek), sałatka warstwowa (kurczak gyros, brokuł, ser feta, sos czosnkowy, na wierzchu prażony słonecznik), sałatka z tatarska (jajka, ogórki konserwowe, pieczarki marynowane, cebula czerwona, groszek konserwowy, sok z cytryny, musztarda, śmietana, chrzan tarty, sól, pieprz), sałatka z pora (pora, jajka, ser żółty wędzony, kukurydza konserwowa, szynka, majonez), sałatka grecka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, cebula czerwona, oliwki, ser feta), sałatka meksykańska (kurczak, ryż, groszek konserwowy, fasola konserwowa, kukurydza konserwowa, ogórek konserwowy, świeża papryka, majonez, czosnek), sałatka jarzynowa (marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, jajko, groszek konserwowy, majonez), sałatka z selera (ogórek konserwowy, pieczarki konserwowe, papryka konserwowa, seler konserwowy, jajka, pietruszka zielona, kukurydza konserwowa, majonez), sałatka pieczarkowa (pieczarki gotowane, jajka, ogórek kiszony, pietruszka zielona, majonez), sałatka śledziowa (śledź, jabłko, cebula, ogórek kiszony, olej), w sezonie sałatka brokułowa z kalafiorem (brokuł, kalafior, ser żółty, jajko, majonez, czosnek).
  • Pieczywo różnego rodzaju.
CIASTO I CIASTKA DROBNE RÓŻNEGO RODZAJU.
OWOCE RÓŻNE.

ZIMNE NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ:

a.     Pepsi, Pepsi Max, 7Up, Mirinda Orange w butelkach plastikowych (pojemność 0,85l).

b.     Soki w dzbankach.

c.     Woda mineralna niegazowana z cytryną i pomarańczą w dzbankach.

d.     Woda mineralna w butelkach plastikowych (pojemność 0,5 l).

       GORĄCE NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ:

a.     Kawa.

b.     Herbata.