OFERTA WESELNA

Dom weselny LEJLA mieszczący 200 Gości to połączenie polskiej tradycji z nowoczesnością. Z jednej strony wyśmienita tradycyjna polska kuchnia, uśmiechnięta, doświadczona i w pełni fachowa obsługa z drugiej dużo nowoczesnej techniki.

Cena od osoby uzależniona jest od miesiąca i dnia tygodnia w którym ma odbyć się wesele. Dzieci do lat dwóch bezpłatnie, od trzech lat do dziewięciu - 50 %. Cena obejmuje:

  • Przywitanie:  tradycyjny chleb i sól, szampan, kieliszki rozbijane przez Parę Młodą.
  • Obiad: zupa, danie główne (2,5 sztuk mięsa na osobę, 5 opcji do wyboru), dodatki (ziemniaki, kluski śląskie, kluski ciemne), do wyboru trzy rodzaje sałatek lub surówek, sos pieczeniowy, kompot z naturalnych owoców. W poprawiny obiad jest porcjowany.
  • Deser do wyboru.
  • Trzy gorące posiłki do wyboru. W poprawiny dwa gorące posiłki do wyboru.
  • Zimna płyta uzupełniana w trakcie imprezy.
  • Ciasto weselne i ciastka różnego rodzaju uzupełniane w trakcie wesela.
  • Owoce różnego rodzaju.
  • Napoje bez ograniczeń: zimne i gorące (Pepsi, Pepsi Max, 7Up, Mirinda, soki, woda mineralna gazowana, woda mineralna niegazowana z cytryną i pomarańczą, kawa, herbata).
  • Dekoracja stołów (obrusy, bieżniki, serwetki, świece).
  • Opłata ZAiKS.
  • Zawsze uśmiechnięta i miła obsługa.
  • Chłodzenie i podawanie alkoholu.
  • Uroczyste podanie tortu weselnego.
  • Wydajna klimatyzacja.
  • Wentylacja mechaniczna zapewniająca bardzo komfortowy mikroklimat pomieszczeń.
  • Dwa duże parkingi.
  • Duży ogród z oświetlonym chodnikiem i ławkami, duży taras, fontanna z iluminacją.
  • Wszystkie produkty żywnościowe pozostałe po zakończeniu imprezy zostaną przekazane Zleceniodawcy.
  • Nie ma ograniczenia czasowego zarówno w pierwszy dzień jak i w poprawiny.
  • Cena podana w umowie może ulec zmianie tylko o stopień inflacji.
  • Podczas wesela dom weselny Lejla przeznaczony jest wyłącznie dla Pary Młodej i ich Gości. Nie prowadzimy równocześnie innej działalności np. sprzedaży alkoholu osobom z zewnątrz.

Dodatki wymagające dopłaty:

  • Paczki z ciastem weselnym: paczka 0,8 kg – 29 zł.
  • Tort weselny bardzo smaczny wykonany tylko z naturalnych składników. Cena 59 zł/kg.
  • Słodki stół święcący we wszystkich kolorach tęczy w trzech pakietach: 1. Łakocie dla milusińskich ułożymy w 10 pojemnikach szklanych – 300 zł. 2. Duża fontanna czekoladowa (wysokość 70 cm, pojemność: 5 kg czekolady), oraz dodatki w pojemnikach szklanych – 550 zł. 3. Duża słodycz: duża fontanna czekoladowa z dodatkami w pojemnikach szklanych oraz łakocie dla milusińskich – 750 zł.
  • Do każdego zestawu polecamy mini deserki - 30 mini deserków – 100 zł. Każde kolejne 10 sztuk - 30 zł.
  • Stół wiejski – 1100 zł.

  • Wódka na wesele – płaci się tylko za wypity alkohol. Ceny hurtowe.
  • Barek z kolorowym alkoholem – płaci się tylko za wypity alkohol. Ceny sklepowe.
  • Automatyczny barman Barmix - kompleksowa usługa z alkoholem bez limitu – 16 zł/osoba za pierwszy dzień i 14 zł/osoba za poprawiny.
  • Barman na wesele – kompleksowa usługa z alkoholem bez limitu – 22 zł/osoba.
  • Profesjonalny system efektów specjalnych, odtwarzania i nagrywania filmów, oświetlenia dekoracyjnego, nagłośnienia – 1300 zł za pierwszy dzień  + 200 zł nagrywanie + 150 zł transmisja obrazu na żywo w Internecie , 900 zł za poprawiny + 200 zł nagrywanie + 150 zł transmisja obrazu na żywo w Internecie W cenie jest operator oraz jego wyżywienie.
  • Samochód na ślub - ogromny biały SUV BMW X7  – Cena za kompleksową usługę 750 zł.
  • Noclegi. Obok domu weselnego znajduje się ośmiopokojowe mieszkanie Słowianka z dwoma łazienkami. Mieszkanie składa się: z dwóch większych pokoi dwuosobowych + wspólna łazienka - 90 zł/doba, z trzech pokoi dwuosobowych + wspólna łazienka – 80 zł/doba, z jednego pokoju czteroosobowego + wspólna łazienka: 150 zł/ doba, z dwóch pokoi sześcioosobowych + wspólna łazienka - 220 zł/ doba. W pobliżu znajduję się nowoczesny motel Lunar:
  • Animator zabaw dziecięcych, tel.: 505-533-830.
  • Fotobudka, tel.: 531-400-101.
  • Kwiaty.

Propozycja menu weselnego

Pierwszy dzień
PRZYWITANIE PARY MŁODEJ I GOŚCI:

Chleb z solą, szampan.

OBIAD:

     a. Zupa do wyboru: rosół z makaronem, krem z pieczarek z grzankami, pomidorowa z makaronem lub ryżem, ogórkowa z ryżem, cebulowa z grzankami, czosnkowa z grzankami.

b. Mięsa na półmiskach (2,5 sztuki mięsa na osobę, do wyboru 5 opcji): rolada wołowa (nadziewana boczkiem, ogórkiem kiszonym, marchewką, cebulą, pietruszką zieloną), rolada wieprzowa (nadziewana boczkiem, ogórkiem kiszonym, marchewką, cebulą, pietruszką zieloną), rolada drobiowa (nadziewana mięsem mielonym wieprzowym, pietruszką zieloną), śląska rolada wieprzowa (nadziewana pieczarkami i kapustą), kotlet schabowy panierowany, kotlet drobiowy panierowany, kotlet devolay (nadziewany masłem i koperkiem), udko z kurczaka pieczone, pałeczki z kurczaka panierowane, karkówka pieczona.

c. Ziemniaki, kluski śląskie lub kluski ciemne.

d. Sos pieczeniowy.

e. Surówki i sałatki do wyboru (trzy rodzaje): sałatka z kapusty czerwonej, sałatka z kapusty białej, buraczki czerwone, surówka z marchewki,
 surówka z kapusty pekińskiej, surówka z kapusty białej, surówka z selera.

f. Kompot owocowy.

Dla dzieci można zamówić specjalne zestawy do wyboru:

a. Nuggetsy z kurczaka, frytki, zestaw surówek.

b. Pulpeciki z sosem, ziemniaki, zestaw surówek.

DESER DO WYBORU:

a. Lody ze świeżymi owocami z galaretką, bita śmietana lub czekolada.

b. Tiramisu w pucharku.

c. Szarlotka na gorąco z lodami i bitą śmietaną.

d. Sernik na gorąco z lodami i bitą śmietaną.

e. Jabłko pieczone w cieście francuskim z sosem waniliowym i owocowym.

f. Deser bezowy z kremem adwokatowym i migdałami.

g. Panna Cotta.

h. Deser truskawkowy (mus truskawkowy, krem śmietankowy z mascarpone).

ZIMNA PŁYTA:     

  • Galantyna, wędliny, kiełbasa swojska, szynka w galarecie z jajkiem oraz musem chrzanowym, śliwki w boczku, kąski z kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych.
  • Dip żurawinowo – chrzanowy i czosnkowy.
  • Sery różne, koreczki, jajka faszerowane śledziem i warzywami, jajka faszerowane pastą ze szczypiorkiem, roladki z naleśników ze szpinakiem i z szynką, roladki z tortili z szynką, papryką konserwową i serkiem śmietankowym.
  • Galaretka drobiowa i wieprzowa.
  • Do wyboru trzy opcje: tortilla, śledź po polsku (ze sporą ilością cebulki, leśnymi grzybami i suszonymi śliwkami, skąpane w aromatycznym pomidorowym sosie), śledź w śmietanie, śledź w oleju, śledź rolmops, ryba w zalewie octowej, ryba po grecku, pieczarki panierowane w zalewie, kulki rybne na kwaśno, kurczak w cieście w zalewie z pieczarkami i ogórkiem.
  • Do wyboru dwie opcje: sałatka gyros (kurczak, kapusta pekińska, kukurydza, cebula czerwona, ogórki kiszone, majonez, ketchup, szczypiorek), sałatka warstwowa (kurczak gyros, brokuł, ser feta, sos czosnkowy, na wierzchu prażony słonecznik), sałatka z tatarska (jajka, ogórki konserwowe, pieczarki marynowane, cebula czerwona, groszek konserwowy, sok z cytryny, musztarda, śmietana, chrzan tarty, sól, pieprz), sałatka z pora (pora, jajka, ser żółty wędzony, kukurydza konserwowa, szynka, majonez), sałatka grecka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, cebula czerwona, oliwki, ser feta), sałatka meksykańska (kurczak, ryż, groszek konserwowy, fasola konserwowa, kukurydza konserwowa, ogórek konserwowy, świeża papryka, majonez, czosnek), sałatka jarzynowa (marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, jajko, groszek konserwowy, majonez), sałatka z selera (ogórek konserwowy, pieczarki konserwowe, papryka konserwowa, seler konserwowy, jajka, pietruszka zielona, kukurydza konserwowa, majonez), sałatka pieczarkowa (pieczarki gotowane, jajka, ogórek kiszony, pietruszka zielona, majonez), sałatka śledziowa (śledź, jabłko, cebula, ogórek kiszony, olej), w sezonie sałatka brokułowa z kalafiorem (brokuł, kalafior, ser żółty, jajko, majonez, czosnek).
  • Pieczywo różnego rodzaju.

 I GORĄCY POSIŁEK DO WYBORU:

a.   Roladki drobiowe z brokułami z sosem paprykowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

 Zawijaniec drobiowy z fasolką szparagową z boczkiem, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

b. Kurczak w sosie Piccata z kaparami, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

c. Rolada drobiowa nadziewana serem Grana Padano i szynką, puree ziemniaczane, surówka Colesław.

d. Dwojaki dworskie (dwa zrazy z mięsa mielonego połączone ze sobą, jeden nadziany pieczarkami i cebulką, drugi suszonymi śliwkami) w sosie, kluski śląskie lub ciemne, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza, surówka.

e. Roladki w sosie grzybowym (schab nadziewany boczkiem, ogórkiem i cebulką), ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

f. Wołowina pieczona z dodatkiem suszonych pomidorów i cebulki, ziemniaki opiekane w ziołach, sałatka z kapusty czerwonej.

g. Sakiewka z kurczaka z kaszą jaglaną i serem pleśniowym, z pomidorem na wierzchu, surówka z kapusty pekińskiej.

h. Filet z kurczaka w sosie pieczarkowo - śmietanowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

i. Filet z kurczaka w sosie z zielonego pieprzu, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

j. Filet z kurczaka w sosie szpinakowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

k. Filet z kurczaka z ananasem i żurawiną, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

l. Udko z kurczaka faszerowane (pieczarkami, cebulką, pietruszką zieloną), ryż lub kuleczki ziemniaczane lub frytki lub ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza, surówka.

ł. Filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, ryż.

m. Filet z kurczaka w sosie śmietanowo - brokułowym z makaronem.

n. Pieczona pierś z kaczki, sos myśliwski, kluski ciemne, buraczki czerwone.

o. Pulpety z sosem pieczarkowym z kulkami mozzarelli, ziemniaki z wody, surówka.

p. Schab z sosem śliwkowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

r. Karczek, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

s. Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

t. Filet z dorsza w sosie śmietanowo - porowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach, surówka.

u. Stek z pieczarkami i cebulką, frytki lub kuleczki ziemniaczane lub ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach, surówka.

v. Szaszłyk, ryż, surówka.

w. Lasagne mięsno-warzywna.

x. Rolada ze schabu nadziewana serem feta i boczkiem wędzonym, kluski śląskie lub ciemne, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza, surówka.

II GORĄCY POSIŁEK:

a) Płonąca szynka lub karczek pieczony, kapusta zasmażana lub kapusta z grochem, ziemniaki opiekane w ziołach.      

Porcje krojone na środku sali.

b) Kaczka nadziewana, kluski ciemne, surówka.

Porcje krojone na środku sali.

Można wybrać również posiłek z pośród propozycji potraw na pierwszą kolację.

III GORĄCY POSIŁEK DO WYBORU:

a. Żurek z jajkiem i kiełbasą.

b. Zupa forszmak z kurczakiem (z pieczarkami, papryką, kukurydzą oraz kiszonymi ogórkami).

c. Gulasz po węgiersku (wieprzowina, papryka).

d. Strogonow (wołowina, ogórek, pieczarki, papryka).

e. Bogracz z kluseczkami (wieprzowina, marchew, pietruszka, seler).

f. Leczo po węgiersku.

g. Bigos staropolski.

h. Gołąbki w sosie pieczarkowym lub pomidorowym.

i. Flaczki z kurczaka.

j. Grochówka wojskowa.

k. Barszcz czerwony z krokietem.

l. Barszcz czerwony z pasztecikami z ciasta francuskiego.

m. Barszcz czerwony z pierogami panierowanymi.

n. Prażone (inaczej pieczone, pieczonki lub po cabańsku).

 

CIASTO WESELNE I CIASTKA DROBNE RÓŻNEGO RODZAJU.

 OWOCE RÓŻNEGO RODZAJU.

ZIMNE NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ:

a. Pepsi, Pepsi Max, 7Up, Mirinda Orange w butelkach (pojemność 0,85l).

b. Soki w dzbankach.

c. Woda mineralna niegazowana z cytryną i pomarańczą w dzbankach.

d. Woda mineralna gazowana w butelkach (pojemność 0,5l).

       GORĄCE NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ:

a. Kawa.

b. Herbata.


Poprawiny

OBIAD:

a. Zupa do wyboru: kwaśnica na żeberku, rosół z makaronem, krem z pieczarek z grzankami, pomidorowa z makaronem lub ryżem, ogórkowa z ryżem, cebulowa z grzankami, czosnkowa z grzankami.

b. Filet z kurczaka faszerowany szynką i serem żółtym lub filet z kurczaka po cygańsku faszerowany pieczarkami, papryką, cebulą, serem żółtym, kuleczki ziemniaczane lub frytki lub ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, zestaw surówek.

a.       Kompot owocowy.

Dla dzieci można zamówić specjalne zestawy do wyboru:

a. Nuggetsy z kurczaka, frytki, zestaw surówek.

b. Pulpeciki z sosem, ziemniaki, zestaw surówek.

DESER DO WYBORU:

a. Lody ze świeżymi owocami z galaretką i bitą śmietaną.

b. Tiramisu w pucharku.

c. Tort.

d. Szarlotka na gorąco z lodami i bitą śmietaną.

e. Sernik na gorąco z lodami i bitą śmietaną.

f. Jabłko pieczone w cieście francuskim z sosem waniliowym i owocowym.

g. Deser bezowy z kremem adwokatowym i migdałami.

h. Panna Cotta.

 ZIMNA PŁYTA DO WYBORU PRZYGOTOWYWANA BEZPOŚREDNIO PRZED POPRAWINAMI,

ZACHĘCAMY ABY BYŁA INNA NIŻ DNIA PIERWSZEGO 

a. Roladki drobiowe z brokułami z sosem paprykowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

 Zawijaniec drobiowy za szparagami o boczkiem, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

b. Kurczak w sosie Piccata z kaparami, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

c. Dwojaki dworskie (dwa zrazy z mięsa mielonego połączone ze sobą, jeden nadziany pieczarkami i cebulką, drugi suszonymi śliwkami) w sosie, kluski śląskie lub ciemne, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza, surówka.

d. Roladki w sosie grzybowym (schab nadziewany boczkiem, ogórkiem i cebulką), ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

e. Wołowina pieczona z dodatkiem suszonych pomidorów i cebulki, ziemniaki opiekane w ziołach, sałatka z kapusty czerwonej.

f. Filet z kurczaka w sosie pieczarkowo - śmietanowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

g. Filet z kurczaka w sosie z zielonego pieprzu, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

h. Filet z kurczaka w sosie szpinakowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

i. Filet z kurczaka z ananasem i żurawiną, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

j. Filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, ryż.

k. Filet z kurczaka w sosie śmietanowo - brokułowym z makaronem.

l. Pulpety z sosem pieczarkowym z kulkami mozzarelli, ziemniaki z wody, surówka.

ł. Schab z sosem śliwkowym, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

m. Karczek, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza lub kluski śląskie lub kluski ciemne, surówka.

n. Stek z pieczarkami i cebulką, frytki lub kuleczki ziemniaczane lub ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach, surówka.

o. Szaszłyk, ryż, surówka.

p. Lasagne mięsno-warzywna.

r. Rolada ze schabu nadziewana serem feta i boczkiem wędzonym, kluski śląskie lub ciemne, ziemniaki z wody lub ziemniaki opiekane w ziołach lub kasza, surówka.

II GORĄCY POSIŁEK DO WYBORU:

a. Żurek z jajkiem i kiełbasą.

b. Zupa forszmak z kurczakiem (z pieczarkami, papryką, kukurydzą oraz kiszonymi ogórkami).

c. Gulasz po węgiersku (wieprzowina, papryka).

d. Strogonow (wołowina, ogórek, pieczarki, papryka).

e. Bogracz z kluseczkami (wieprzowina, marchew, pietruszka, seler).

f. Leczo po węgiersku.

g. Bigos staropolski.

h. Gołąbki w sosie pieczarkowym lub pomidorowym.

i. Flaczki z kurczaka.

j. Grochówka wojskowa.

k. Barszcz czerwony z krokietem.

l. Barszcz czerwony z pasztecikami z ciasta francuskiego.

m. Barszcz czerwony z pierogami panierowanymi.

n. Prażone (inaczej pieczone, pieczonki lub po cabańsku).

 

CIASTO WESELNE I CIASTKA DROBNE RÓŻNEGO RODZAJU PIECZONE BEZPOŚREDNIO PRZED POPRAWINAMI

 OWOCE RÓŻNEGO RODZAJU.

ZIMNE NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ:

a.       Pepsi, Pepsi Max, 7Up, Mirinda Orange w butelkach (pojemność 0,85 l).

b.       Soki w dzbankach.

c.       Woda mineralna niegazowana z cytryną i pomarańczą w dzbankach.

d.       Woda mineralna gazowana w butelkach (pojemność 0,5 l).

       GORĄCE NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ:    

a.       Kawa.

b.     Herbata.